De ce ecoro?

Daca dai un search pe google dupa „mobila ecologica” vei descoperi ca mobila din PVC este ecologica.

Daca te vei interesa despre formaldehida vei citi pe forumul inginerilor din industria lemnului ca „Cica formaldehida, defapt mirosu degajat de formaldehida e toxic si nu prea le place cum miroase… fite de europeni zic eu.”

Daca vei cauta modele de masini care au un efect minim asupra mediului ambiant vei gasi ca Dacia tocmai a lansat primul SUV din istoria companiei, in timp ce pana si indienii de la TATA Motors vor introduce modele electrice si hibride iar americanii deja pot cumpara Dacii Logan Pickup electrice.

Daca esti curios despre substantele toxice care fac din apartamentele noastre, adevarate mini-laboratoare cu cobai umani, vei descoperii ca pe toate forumurile romanesti in special femeile, si numai dupa ce au un copil, devin interesate de siguranta si sanatatea acestuia (nu neaparat a lor, a sotului, etc) si afla despre VOC, BPA, PVC, PFC, DBP, DEP, DEHP, BZBP, Pb, etc – daca sunteti curiosi toate chestiile astea se regasesc in cosmetice, biberoanele bebelusilor, jucarii, haine, mobila si cam in orice altceva va puteti inchipui.

De trei ani scriu un blog (in engleza ) axat pe design si sustenabilitate si citesc constant despre cam tot ce misca in lumea (sa risc sa zic „civilizata? – nu risc :P) de peste granita de vest a Romaniei in materie de constientizare asupra efectelor nocive ale erei petrolului. E o diferenta de la cer la pamant intre informatiile la care au acces mai ales americanii, dar si europa urmeaza indeaproape.

Si am ajuns la partea de incheiere a introducerii. Motivul pentru care incep acest blog este aceasta lipsa de informatie, dar mai ales  „ororile” pe care le-am gasit dand cateva clickuri intr-o cautare pe internetul romanesc.

In loc de Disclaimer:

Nu intentionez sa scriu gramatical, fara erori, nu sunt vreun urmas al unui mare scriitor roman, nu voi fi partinitor si probabil nici politically correct. Voi scrie din revolta si chiar de va trebui sa traduc tot internetul scris in engleza voi ingrosa in Romania randurile celor carora le pasa.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: